
آقای پانه تا در هند از عملیات هواپیماهای بدون خلبان در پاکستان دفاع کرد
باراک اوباما در ماه نوامبر اعلام کرد که منطقه آسیا-اقیانوسیه در "صدر اولویت" سیاست های امنیتی آمریکا قرار دارد.
همان زمان برنامه استقرار شماری از نیروهای آمریکایی در استرالیا اعلام شد. واکنش چین به این تحولات خشم آلود بود.
وزارت دفاع این کشور گفت که حرکت آمریکا نشان دهنده تفکر جنگ سرد است.
مساله ای که لئون پانه تا وزیر دفاع آمریکا در سفر این هفته به منطقه آسیا رد کرد.
او گفت:"بعضی تاکید بیشتر آمریکا بر منطقه آسیا اقیانوسیه را نوعی چالش برای چین می بینند. من کاملا این نظر را رد می کنم. تلاش ما برای تجدید و گسترش حضور در آسیا کاملا با توسعه و رشد چین در تطابق است. در واقع حضور گسترده تر نظامی ما در این منطقه به نفع چین است زیرا امنیت و رفاه دو کشور در آینده را پیش می برد."
آمریکا هم در مورد افزایش قدرت نظامی چین نگرانی هایی دارد.
ریچارد وایتز محقق موسسه هادسون در واشنگتن می گوید: "نگرانی آمریکا بیشتر این است که چین از قدرت تازه خود برای زور گفتن به کشورهای مجاور مثل ویتنام و تایوان استفاده کند و آمریکا وارد این ماجرا شود و بعد جنگی رخ دهد که هیچ یک از طرفین خواهان آن نیستند."
آقای وایتز در تحلیل سخن لئون پانه تا که این تقویت حضور نظامی آمریکا چالشی برای چین نیست می گوید: "هدف افزایش حضور آمریکا به چالش گرفتن چین به خاطر رفتار کنونی آن نیست. بلکه مانع این می شود که شاید چین از آن کاری که دوست دارد، یعنی اشغال سرزمین های مورد اختلاف، خودداری کند."
آمریکا به طور سنتی در منطقه اقیانوسیه حضوری پررنگ داشته و مقام های این کشور می گویند افزایش نیرو در آنجا پس از پایان جنگ های عراق و افغانستان حرکتی طبیعی است.

آقای پانه تا در دهلی نو گفت آمریکا و هند باید بر اختلافات عمیق خود با پاکستان فائق آیند
آقای پانه تا گفته است کسی نباید شک کند که آمریکا به صورتی مستمر و پایدار درحال تغییر توازن و بهبود توانایی های نظامی در این بخش حیاتی جهان است.
او در سفر این هفته جزئیاتی از این جابجایی ارائه کرد: "تا سال ۲۰۲۰، نیروی دریایی حضورش را از که ۵۰/۵۰ میان اقیانوسیه و اطلس تقسیم شده به ۴۰/۶۰ میان آن دو تغییر خواهد داد. این شامل شش ناو هواپیمابر در این منطقه و بخش اعظم ناوها، ناوشکن ها، رزمناوها و زیردریایی های ما خواهد بود."
گفته می شود که یکی از اهداف سفر آقای پانه تا اطمینان دادن به متحدان آمریکا در منطقه بود. این نگرانی وجود داشته است که کاهش بودجه پنتاگون باعث کمرنگ شدن حضور آمریکا در منطقه خواهد شد.
ریچارد وایتز گفت: " ژاپنی ها، کره جنوبی ها، فیلیپینی ها، سنگاپوری ها و ویتنامی ها علنا از آمریکا انتقاد کرده و گفته اند آمریکا باید در کمک به آنها و حضور در منطقه قاطع تر باشد."
آقای وایتز تاکید می کند که این کشورها خواهان هیچگونه درگیری میان آمریکا و چین نیستند چرا که خود در میانه دعوا گرفتار خواهند آمد.
آقای پانه در بخش پایانی این سفر به هند رفت.
او در آنجا گفت که آمریکا و هند باید بر اختلافات عمیق خود با پاکستان فائق آیند تا صلح و امنیت در جنوب آسیا ممکن شود.
روابط هند با پاکستان به طور تاریخی پرتنش بوده و روابط واشنگتن با این کشور نیز اخیرا به شدت متشنج شده است که تا حدود زیادی به استفاده آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین برای هدف گرفتن پیکارجویان در آنسوی مرز افغانستان مربوط می شود.
اما آقای پانه تا روز چهاشنبه از این حملات دفاع کرد.
آقای پانه تا گفت: "ما برای پاکستانی ها روشن کرده ایم که ایالات متحده آمریکا علیه کسانی که به ما حمله می کنند از خود دفاع خواهد کرد. و این دقیقا کاری است که کرده ایم. ما رهبری آنها را تعقیب کرده ایم. هدف گرفتن القاعده و تروریست ها موثر بوده است."
آمریکا این هفته اعلام کرد که ابو یحیی اللیبی از رهبران ارشد القاعده را در حمله ای با یک هواپیمای بدون سرنشین در پاکستان کشته است.
آمریکا این عملیات را ضربه جدی دیگری به القاعده توصیف کرده است.